Coralie Van Overmeiren
0468 35 26 72
klinisch psycholoog

 

Over mezelf

Ik ben Coralie Van Overmeiren, een jong klinisch psychologe die afstudeerde aan de Universiteit van Gent. Als klinisch psycholoog werk ik graag met mensen met uiteenlopende problematieken. Kamp je met angsten, depressie of een ander probleem, dan kan je bij mij terecht.

Aangezien ik een erkend psycholoog ben:

  • Ben ik gebonden aan de deontologische code en het beroepsgeheim
  • Ben ik aangesloten bij de Psychologencommissie (Erkenningsnummer: 912116488)
  • Behaalde ik het diploma Master in de Klinische psychologie aan een Belgische universiteit
  • Ben ik aangesloten bij de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en de Vlaamse Vereniging van Klinische Psychologen (VVKP)


Wat is en wat doet een klinisch psycholoog

Psychologie houdt zich bezig met onze gedachten, onze gevoelens en ons gedrag. Een psycholoog zoekt antwoorden op problemen van mensen rond hun denken, voelen en doen. Zij praten met mensen over hun problemen en proberen deze samen op te lossen met hen.
Een psycholoog heeft een universitaire opleiding gevolgd tot Master in de Psychologie en is geregistreerd bij de Psychologencommissie. De titel "psycholoog" is in België beschermd, dat betekent dat niet iedereen zich psycholoog mag noemen.


Psychologen werken in verschillende organisaties voor gezondheidszorg, concrete werkplaatsen zijn: Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG), psychiatrische instellingen, algemene ziekenhuizen, Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW), Centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB),… Daarnaast zijn er klinisch psychologen die zelfstandig werken binnen een eigen praktijk of groepspraktijk

Om een goede hulpverlening te kunnen aanbieden,volg ik regelmatig bijscholingen en opleidingen:

* Vorming over autisme
* Genderidentiteit bij kinderen en jongeren
* M-decreet
* Ontwikkelingspsychologie van kinderen
* Kinderen in moeilijke opvoedingssituaties
* ICF-model

 

 

Coralie Van Overmeiren
klinisch psycholoog
Molenstraat 136
9700 Eine - Oudenaarde

0468 35 26 72| info@psycho-vanovermeiren.be